Opdrachtgevers

Kunst en cultuur zijn zowel mijn passie als mijn specialiteit. Ik heb jarenlange ervaring als kunstjournalist. Als freelance journalist en tekstschrijver heb ik diverse opdrachtgevers in deze richting. Maar ook schrijf ik human interest verhalen en over een veelheid aan andere onderwerpen. Hieronder vind je enkele van mijn opdrachtgevers.

Diverse verhalen die ik voor deze opdrachtgevers heb geschreven – zowel papier als online – zijn te lezen in mijn portfolio.


Opdrachtgevers

Schermafbeelding 2022-05-20 om 12.26.38PF Magazine

Voor PF Magazine heb ik diverse interviews gedaan, die zijn te lezen onder het kopje Portfolio. Zoals ook mijn interview met de internationaal geroemde fotograaf Hendrik Kerstens, wiens foto’s van zijn dochter Paula in musea en privécollecties over de hele wereld hangen.
Ook heb ik fotograaf Bert Spiertz geïnterviewd over zijn fotoserie ”Albania Vjosa” – een wilde rivier in Albanië, waarvoor plannen bestaan om daar acht stuwdammen in te bouwen. Reactie van hoofdredacteur Ton Hendriks op mijn eerste verhaal: ”Ziet er helemaal goed uit. De tekst past perfect in ons format.”
Voor nr. 4 van 2022 sprak ik Kaat Stieber over haar foto’s die een eerbetoon aan de oude meesters zijn. In nr. 5 is een interview met de Amerikaans/Russische fotograaf Irina Rozovsky te lezen, over de foto’s die van haar te zien zijn op BredaPhoto 2022. In nr. 6 stond een interview met Guido Benschop over zijn fotoserie ”Mondriaanse landschappen” en voor nr. 7 en 8 sprak ik Chantal Elisabeth Ariëns en Katrin Korfmann.
Pf Fotografie Magazine is een toonaangevend fotografie magazine voor iedereen die fotografie als vak en expressie serieus neemt. Het is niet alleen interessant voor professionele fotografen, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het medium fotografie en/of kunstfotografie.

Schermafbeelding 2023-02-17 om 15.18.43
Mijn interview met Hendrik Kerstens is de coverstory van het eerste nummer van PF Magazine van 2023. Op deze foto staat zijn dochter Paula, die hij al jarenlang fotografeert.

 

Schermafbeelding 2022-05-20 om 12.28.32Voor het Noordhollands Dagblad heb ik een interview met Raymond Korse geschreven. Ook verscheen in deze regionale krant mijn verhaal over het fotoboek The light and colors of Jan van der Horn. Het is een interview over de bijzondere manier waarop de uitgeverij ZwaanLenoir uit Wormerveer dit boek heeft gedrukt.

Schermafbeelding 2023-06-21 om 14.39.16Mijn nieuwste opdrachtgever is Leraar in ‘t Gooi. Voor deze onderwijsorganisatie heb ik de tekst voor de flyer ‘Statushouder in de klas’ geschreven. Zowel Nederlands als Engels. Binnenkort ook online te lezen.

 

 

 

hetparool

Voor Het Parool heb ik recensies en verhalen geschreven, voornamelijk over musicals. In Het Parool stonden verhalen van mij over de musicals ‘Liesbeth’, ‘Vamos!’, ‘De marathon’, ‘Jesus Christ Superstar’ en Cats. Maar ook een interview met Alex Klaassen. Lezen? Klik dan hier.

Eind 2014 werkte ik mee aan de jaarlijkse Scholengids van Het Parool. Daarvoor schreef ik een tiental interviews.

Instagram

Ontwerp zonder titel-2

Ik verzorg de foto’s en teksten op Instagramaccount van Jan van der Horn.

Ook het Instagram-account van enneagramcoach Marjolein Vis in Enkhuizen voorzie ik van foto’s en teksten. Ik beheer haar account en zorg voor regelmatige posts.

Websiteteksten

sherpas-stories-logo

Voor Sherpasstories, een adviesbureau met een focus op de toeristische industrie, heb ik twintig verhalen geschreven voor een uitgebreide website over Terschelling. De artikelen die ik heb geschreven gaan onder meer over de Brandaris, natuurreservaat De Boschplaat, huifkartochten, de cranberry’s, strandjutten, de kunst en cultuur op het eiland, fietsen op Terschelling en veel meer.

Deze website geeft een mooi en compleet beeld – met bovendien veel tips – aan bezoekers van dit eiland.

Als tekstschrijver lever ik teksten voor meer websites. Zoals de website van vastgoedadviseur/makelaar Jarmila Kaskens, waarvoor ik alle teksten heb geschreven. Het was bijzonder inspirerend om hiervoor samen te werken met de creatieve webbouwer Cleem van den Burg, die ook alle foto’s voor de website heeft gemaakt.

Ook heb ik alle teksten geschreven voor de website van architect Janneke Ypma.

Persberichten

De cover van het fotoboek 'The light and colors of Jan van der Horn' en enkele foto's daaruit.

Beeldend kunstenaar Jan van der Horn is eveneens een trouwe opdrachtgever. Ik schrijf regelmatig persberichten en interviews voor hem en heb de publiciteit verzorgd rondom het verschijnen van zijn fotoboek, The light and colors of Jan van der Horn. Op zijn website zijn teksten van mij te lezen, zoals dit interview met fotografiekenner en -verzamelaar Manfred Heiting.

 

Links: De cover van het fotoboek The light and colors of Jan van der Horn en enkele foto’s daaruit.

 

Voor beeldend kunstenaar/fotografe Letty Staal schrijf ik eveneens persberichten.

Lees hier de tekst die ik schreef over Letty Staal.

Boek

bruna_logoIn opdracht van uitgeverij Bruna heb ik meegeschreven aan ‘Het overlijden overleven’. Het boek, dat in maart 2023 is verschenen, is een initiatief van Xandra Niehe en Emilie van Karnebeek. Zij hebben hun partner verloren aan een ernstige ziekte, bleven alleen achter met kinderen. Zij misten bij het overlijden van hun man een praktisch en duidelijk handboek, waarin staat beschreven wat er allemaal op je afkomt bij een overlijden, waar je rekening mee moet houden en voor welke keuzes je opeens ziet geplaatst. Het boek dat zij destijds misten, hebben ze nu geschreven. Met mij. Ik heb hiervoor de meeste interviews geschreven. Naast deze interviews bevat het boek veel tips, overzicht en ervaringen.

69E3EA14-8FAC-4CC4-A434-4D114346E910_1_201_a

cultuurpersOp de website van het Cultureel Persbureau hebben de afgelopen jaren veel verhalen van mij gestaan, voornamelijk over beeldende kunst. Lees  ze hier.

 

kennisnetMargeVoor Kennisnet heb ik de brochure ‘Kinderen en terreur op sociale media’ geschreven. De brochure gaat over het nieuws van terreuraanslagen, dat zich razendsnel verspreidt via de sociale media. Hoe ga je op school om met beelden van terreur, aanslagen, oorlog en andere schokkende gebeurtenissen, die ongecensureerd worden gedeeld op sociale media en zo je klas binnen komen?

Diverse pedagogen, psychologen, media-opvoeders en leerkrachten, die ik heb geïnterviewd, komen aan het woord. De brochure is via Kennisnet.nl te downloaden. Hij is bedoeld voor scholen en leerkrachten, maar ook interessant voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Download de brochure hier. (22 juli 2016)

Voor Kennisnet schreef ik ook voor een brochure voor het voortgezet onderwijs (VO) over hetzelfde thema. Deze is hier te downloaden.

Tijdschrift

BoschPlaatjeDurfIn opdracht van het magazine Durf! van Van Lanschot  Chabot schreef ik een mooi geïllustreerd artikel over het lef van Jeroen Bosch als kunstenaar en de durf van het Noord-Brabants Museum om de groots opgezette, spectaculaire expositie ‘Jeroen Bosch – Visioenen van een genie’ te organiseren. Deze expositie in ‘s Hertogenbosch was een enorme internationale publiekstrekker. Lees het artikel hier.

 *

logo_voion Voor de website van Voion schreef ik verhalen over onderwijs en aan onderwijs gerelateerde zaken.