Opdrachtgevers

Kunst en cultuur zijn zowel mijn passie als mijn specialiteit. Ik heb jarenlange ervaring als kunstjournalist. Als freelance journalist en tekstschrijver heb ik diverse opdrachtgevers in deze richting. Hieronder vind je een kleine greep uit mijn publicaties.

Een volledig overzicht, vind je hier.


hetparool

Voor Het Parool schrijf ik recensies en verhalen, voornamelijk over musicals. Zo heb ik verhalen geschreven over de musicals ‘Liesbeth’, ‘Vamos!’, ‘De marathon’ en ‘Jesus Christ Superstar’. Lezen? Klik dan hier.

Eind 2014 werkte ik mee aan de jaarlijkse Scholengids van Het Parool. Daarvoor schreef ik een tiental interviews.

 

BoschPlaatjeDurfIn opdracht van het magazine Durf! van Van Lanschot  Chabot schreef ik een mooi geïllustreerd artikel over het lef van Jeroen Bosch als kunstenaar en de durf van het Noord-Brabants Museum om de groots opgezette, spectaculaire expositie ‘Jeroen Bosch – Visioenen van een genie’ te organiseren. Deze expositie in ‘s Hertogenbosch was een enorme internationale publiekstrekker. Lees het artikel hier.

 

bruna_logoIn opdracht van uitgeverij Bruna schrijf ik momenteel aan een handboek voor mensen wiens partner is overleden. Het boek is een initiatief van Xandra Niehe en Emilie van Karnebeek. Zij hebben hun partner verloren aan een ernstige ziekte en misten bij hun overlijden een praktisch en duidelijk boek, waarin staat beschreven wat er allemaal op je afkomt bij een overlijden, waar je rekening mee moet houden en voor welke keuzes je opeens ziet geplaatst. Het boek dat zij destijds misten, schrijven ze nu zelf. Met mij. Het verschijnt volgend voorjaar.

 

kennisnetMargeVoor Kennisnet heb ik de brochure ‘Kinderen en terreur op sociale media’ geschreven. De brochure gaat over het nieuws van terreuraanslagen, dat zich razendsnel verspreidt via de sociale media. Hoe ga je op school om met beelden van terreur, aanslagen, oorlog en andere schokkende gebeurtenissen, die ongecensureerd worden gedeeld op sociale media en zo je klas binnen komen?

Diverse pedagogen, psychologen, media-opvoeders en leerkrachten, die ik heb geïnterviewd, komen aan het woord. De brochure is via Kennisnet.nl te downloaden. Hij is bedoeld voor scholen en leerkrachten, maar ook interessant voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Download de brochure hier. (22 juli 2016)

Voor Kennisnet schreef ik ook voor een brochure voor het voortgezet onderwijs (VO) over hetzelfde thema. Deze is hier te downloaden.

 

cultuurpersOp de website van het Cultureel Persbureau hebben de afgelopen jaren veel verhalen van mij gestaan, voornamelijk over beeldende kunst. Lees  ze hier.

 

logo_voion Voor Voion schrijf ik verhalen over onderwijs en aan onderwijs gerelateerde zaken.