Wie ben ik?

madeleine3-Wybe-van-Brakel-2WEB

Journalist/tekstschrijver

Ik ben een ervaren journalist/tekstschrijver. Ik heb 25 jaar ervaring in de dagbladjournalistiek. (Zie Curriculum Vitae hieronder.) Sinds 2010 werk ik als freelancer en heb ik mijn eigen tekstbureau. Omdat ik breed georiënteerd ben, kan ik over elk onderwerp of voor elk bedrijf schrijven.

Duidelijke taal

Ik houd van taal, van verhalen, maar vooral van duidelijke taal. Ik schrijf gemakkelijk, heb een heldere en toegankelijke schrijfstijl en werk bovendien snel. Mijn verhalen hebben een kop en een staart, met een duidelijke opbouw waarin het bijzondere karakter en het eigene van het onderwerp of de geïnterviewde goed uit de verf komt.

Mijn opdrachtgevers zijn dagbladen (Het Parool, de Stentor) en organisaties (Kennisnet, St. Single Super Mom, Fonds voor Cultuurparticipatie). Ook schrijf ik blogs, lever ik teksten voor boeken (Uitgeverij Bruna), persberichten, websites en ben ik verbonden aan het Cultureel Persbureau, waar ik regelmatig op publiceer.

Wil je kennis maken met mijn pen? Lees mijn Publicaties en blogs.

Curriculum Vitae

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na een jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ging ik werken bij de Zwolse Courant (die later de Stentor werd genoemd). Aanvankelijk op de stadsredactie van Zwolle, waar ik het journalistieke handwerk onder de knie kreeg. Na vijf jaar ging ik naar de kunstredactie. Daar heb ik vijftien jaar gewerkt als  verslaggever/eindredacteur en later als kunstcoördinator.

Voor de kunstpagina en -bijlages van de Stentor/Zwolse Courant schreef ik interviews, reportages en nieuwsberichten. Ook coördineerde ik diverse specials op het gebied van kunst.

Interviews

Ik interviewde talloze mensen. Onder meer (in willekeurige volgorde): Ernst Jansz, Geert Mak, Geerten Meijsing, Jessica Durlacher, Paul Gellings, Karel Glastra van Loon, Vonne van der Meer, Willem G. van Maanen, Pieter Nouwen, Henk Romijn Meijer, Koos van Zomeren, dichter Ed Leeflang, dichter Nachoem Wijnberg, Johnny Hoes, Jeroen Krabbé, Rascha Peper, Kristien Hemmerechts, beeldend kunstenaar Klaas Gubbels, Bart Chabot, Bob Fosko, Rob Chrispijn, kunstenares Maria Roosen, Izaline Calister, journaallezeres Jeanet Schuurman, Helga Ruebsamen, cellist Pieter Wispelwey, violiste Janine Jansen, pianiste Marietta Petkova, museumdirecteur Henk van Os, pianist Rian de Waal, Jaap van Zweden en zanger Huub van der Lubbe.