Wie ben ik?

DSC_6080

Journalist/tekstschrijver

Ik ben een journalist/tekstschrijver met 25 jaar ervaring in de dagbladjournalistiek. (Zie Curriculum Vitae hieronder.) Sinds 2010 werk ik als freelancer en heb ik mijn eigen tekstbureau. Mijn focus ligt op het schrijven over kunst en cultuur.

Duidelijke taal

Ik houd van taal, van verhalen, maar vooral van duidelijke taal. Ik schrijf gemakkelijk, werk snel en heb een heldere en toegankelijke schrijfstijl. ‘Kristalheldere formuleringen’ noemde iemand het laatst. Mijn verhalen hebben een kop en een staart, met een duidelijke opbouw waarin het bijzondere karakter en het eigene van het onderwerp of de geïnterviewde goed uit de verf komt.

Mijn opdrachtgevers zijn dagbladen (Het Parool, de Stentor) en organisaties (Kennisnet, St. Single Super Mom, Fonds voor Cultuurparticipatie). Ook schrijf ik blogs, lever ik teksten voor boeken, persberichten, websites en ben ik verbonden aan het Cultureel Persbureau, waar ik regelmatig op publiceer. Momenteel schrijf ik samen met Emilie van Karnebeek en Xandra Niehe aan het boek ‘Help mijn man is dood(ziek)’, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Bruna.

Wil je kennis maken met mijn pen? Lees mijn Publicaties en blogs.

Curriculum Vitae

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na een jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ging ik werken bij de Stentor (die aanvankelijk nog de Zwolse Courant heette). Ik begon op de stadsredactie van Zwolle, waar ik het journalistieke handwerk onder de knie kreeg. Na vijf jaar ging ik naar de kunstredactie. Daar heb ik vijftien jaar gewerkt als  verslaggever/eindredacteur en later als kunstcoördinator.

Voor de kunstpagina en -bijlages van de Stentor/Zwolse Courant schreef ik talloze interviews, reportages en nieuwsberichten. Ook coördineerde ik de wekelijkse cultuurbijlage en allerlei specials op het gebied van kunst.

Sinds 2010 ben ik freelance journalist en schrijf ik voor bovengenoemde opdrachtgevers.