Over mij

D6C3D77B-02BD-4B55-8510-1F1DC4753CCC_4_5005_c

Journalist/tekstschrijver

Ik ben tekstschrijver en journalist met ruime ervaring in de dagbladjournalistiek, zie Curriculum Vitae hieronder. Sinds 2010 werk ik als freelance tekstschrijver en heb ik mijn eigen tekstbureau. Mijn focus ligt op het schrijven over kunst en cultuur.

Duidelijke taal

Ik houd van taal, van verhalen, maar vooral van duidelijke en lekker leesbare taal. Ik schrijf gemakkelijk, werk snel en heb een heldere en toegankelijke schrijfstijl. ‘Kristalheldere formuleringen’ noemde iemand het eens treffend. Mijn verhalen hebben een kop en een staart, met een duidelijke opbouw waarin het bijzondere karakter en het eigene van het onderwerp of de geïnterviewde goed uit de verf komt.

Mijn opdrachtgevers zijn het fototijdschrift PF Magazine en dagbladen (Het Parool, de Stentor), organisaties (Kennisnet, St. Single Super Mom, Fonds voor Cultuurparticipatie). Eind maart 2023 verscheen bij uitgeverij Bruna het boek ‘Het overlijden overleven’, waarvan ik coauteur ben. Ik beheer instagramaccounts en schrijf blogs op mijn eigen website. Ook lever ik persberichten, teksten voor websites en was ik verbonden aan het Cultureel Persbureau, waar ik regelmatig voor publiceerde.

Wil je kennis maken met mijn pen? Lees mijn Publicaties en blogs.

Curriculum Vitae

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na een jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ging ik werken bij de Stentor, die aanvankelijk nog de Zwolse Courant heette. Ik begon op de stadsredactie van Zwolle, waar ik het journalistieke handwerk onder de knie kreeg. Na vijf jaar stapte ik over naar de kunstredactie. Daar heb ik vijftien jaar gewerkt als  verslaggever/eindredacteur en later als kunstcoördinator.

Voor de kunstpagina en -bijlages van de Stentor/Zwolse Courant schreef ik talloze interviews, reportages en nieuwsberichten. Ook coördineerde ik de wekelijkse cultuurbijlage en allerlei specials op het gebied van kunst en cultuur.

Sinds 2010 ben ik freelance tekstschrijver en journalist en schrijf ik voor diverse opdrachtgevers, zowel op papier als online.