Artikelen Cultureel Persbureau

Interview Jan van der Horn:

Ik interviewde fotograaf Jan van der Horn voor het Cultureel Persbureau. Het verhaal over zijn ‘Lichtjuweel’ is hier te lezen.

Marilyn Monroe:

Voor het Cultureel Persbureau schreef ik over Marilyn Monroe, naar aanleiding van mijn bezoek aan de expositie ‘Happy Birthday Marilyn’ in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. (3 oktober 2016). Het verhaal is hier te lezen.

Jeroen Bosch in Noordbrabants Museum:

Verhaal over twee exposities in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch: ‘Tribute to Hieronymus Bosch’ van Jan Fabre. En ‘Van Eyck, Brueghel, Jordaens. Meesterwerken uit Roemenië.’ Lees hier. Gepubliceerd op het Cultureel Persbureau, 2-6-2016.

Jeroen Bosch – Visioenen van een genie:

Verhaal over ‘dé tentoonstelling van 2016’: ‘Jeroen Bosch – Visioenen van een genie’ in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch. Met tips voor bezoekers. Te lezen op Cultureel Persbureau. 22-2-2016.

Outsider Art:

Verhaal over eerste museum van Outsider Art dat niet eerste museum van Outsider Art is. Te lezen op Cultureel Persbureau. 5-2-2016.

We like Art:

Verhaal over We like Art in Enschede, hier te lezen: We like art 15-12-2015.

Keizer Constantijn:

Keizer Constantijn en de grote omwenteling in Rome. Verhaal voor het Cultureel Persbureau, 2-10-2015. Hier te lezen: Keizer Constantijn.

Expositie Spaanse Meesters:

Verhaal over de expositie ”Spaanse meesters” in de Hermitage in Amsterdam (28-11-2015). Lees het artikel hier.

Een Russische liefde voor Franse kunst:

Over de expositie: ”Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst” in de Hermitage Amsterdam. Hier te lezen, op het Cultureel Persbureau. 16-9-2013.