Content is king

cropped-Writer.jpg

Content is king. Iedereen heeft overal content nodig. Nog even los van het lelijke woord ‘content’, werd ik er wel blij van dat deze week te horen van iemand die het weten kan. Soms (best wel vaak eigenlijk) krijg je de indruk dat de tekstuele inhoud van websites een ondergeschoven kindje is. Iedereen schrijft maar wat en zo lopen alle websites lekker vol. Wat jammer is, want je kunt zo vrolijk worden van mooi geformuleerde zinnen of een juist gekozen woord.

Sinds ik freelance journalist ben, lever ik regelmatig teksten voor websites. Ik heb dit jaar bijvoorbeeld een online brochure geschreven voor Kennisnet, die nog wacht op publicatie. (Zodra die online is, laat ik dat hier uiteraard weten). Ik schrijf voor mensen die het belang inzien van een goede tekst. Mensen die content worden van lekkere content. Mensen die gewoon onder ogen zien  dat dit een vak apart is waar je tekstuele ambachtslieden voor nodig hebt. Of gewoon weten dat ze het zelf niet kunnen.

En natuurlijk schrijf ik mijn eigen blogs, die hier zijn te lezen. Ik sluit de deuren van mijn tekstbureau nu even voor een paar weken vakantie. Maar mijn trouwe lezers laat ik niet zomaar achter. Ik sluit nu af met mijn geheel vernieuwde website. Bureau Rood is sinds gisteren responsive en weer helemaal fris en fruitig. De nieuwe website is nu dus ook heel makkelijk op mobiel en tablet te lezen. En bovendien kun je veel makkelijker reageren, contact met mij te zoeken en bijvoorbeeld vragen wat ik te bieden heb als tekstschrijver. Neem maar eens een kijkje. En laat vooral weten wat je ervan vindt.

Misschien kan ik het bloggen tijdens de vakantie niet laten. Dat laat ik dan zeker weten via de sociale media. Maar zeker is dat mijn blog na de vakantie terugkeert. En dan gaat er misschien nog wel meer veranderen op mijn website. Houd hem dus goed in de gaten.

Fijne zomer allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *